Pondělí 13.1.2025
Polévka
Rajská s těstovinou (A: 01,09)
Oběd 1
Rybí filé s Provensálským kořením, šťouchané brambory, ovoce (A: 04)
Oběd 2
Fazolové lusky na smetaně, vejce, vařené brambory (A: 01,03,07)
Úterý 14.1.2025
Polévka
Brokolicová s krutony (A: 01,07)
Oběd 1
Pečené kuře, dušená rýže
Oběd 2
Chicci(bramborové nočky) s pečenou dýní a slaninou, parmezán (A: 01,07)
Středa 15.1.2025
Polévka
Polévka z míchaných luštěnin (A: 01,09)
Oběd 1
Krupičná kaše s kakaem, kompot (A: 01,07)
Oběd 2
Ražničí na plech, vařené brambory (A: 01)
Čtvrtek 16.1.2025
Polévka
Zeleninová s kapáním (A: 01,07,09)
Oběd 1
Zapečené Lotrinské těstoviny, salátový bar (A: 01,09)
Oběd 2
Marocký kuskus s tofu (cuketa, rozinky, suš.meruňky, mandle) (A: 01,08)
Pátek 17.1.2025
Polévka
Kmínová s bramborem (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřový guláš, knedlík kynutý (A: 01,03,07)
Oběd 2
Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem, dip (A: 01,04,07,09)
Pondělí 20.1.2025
Polévka
Květáková (A: 09)
Oběd 1
Luštěninová směs s bramborem, chléb, ovoce (A: 01,09)
Oběd 2
Tarhoňa s pečenou zeleninou a sýrem feta, ovoce (A: 01,07,09)
Úterý 21.1.2025
Polévka
Hrášková se zeleninou a bramborem (A: 09)
Oběd 1
Kuřecí čína, dušená rýže (A: 01)
Oběd 2
Horňácké brambory (zapeč.brambory,zelí, uz.maso,slanina,smetana) (A:01,03,07)
Středa 22.1.2025
Polévka
Gulášová (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové v kapustě, vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Lasagně s masem a bešamelem (A: 01,07)
Čtvrtek 23.1.2025
Polévka
Česneková s vejcem (A: 03,09)
Oběd 1
Kuřecí maso v sýrové omáčce, těstoviny (A: 01,07)
Oběd 2
Smažený květák, vařené brambory, dip (A: 01,03,07)
Pátek 24.1.2025
Polévka
Uzená polévka s kroupami (A: 01,09)
Oběd 1
Rajská omáčka, sekaná, knedlík (A: 01,03,07)
Oběd 2
Dýňové kari, dušená rýže (A: 07)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.