Pondělí 14.4.2025
Polévka
Květáková (A: 01,03,09)
Oběd 1
Luštěninová směs s bramborem, chléb, ovoce (A: 01,09)
Oběd 2
Chicci(bramborové nočky) s pečenou dýní, růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem (A: 01,07)
Úterý 15.4.2025
Polévka
Česnečka s krutony (A: 01,03,09)
Oběd 1
Rizoto se zeleninou, kuřecím masem a sýrem, salátový bar (A: 07)
Oběd 2
Zapečená brokolice s bramborem a sýrem, salátový bar (A: 03,07)
Středa 16.4.2025
Polévka
Miliónová (A: 01,03,09)
Oběd 1
Vepřové maso v mrkvi, vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem, dresing (A: 01,04,07)
Čtvrtek 17.4.2025
Velikonoční prázdniny – nevaří se
Pátek 18.4.2025
Velký pátek – nevaří se
Pondělí 21.4.2025
VELIKONOCE
Úterý 22.4.2025
Polévka
Uzená s kroupami (A: 01,09)
Oběd 1
Hamburská vepřová pečeně, knedlík, ovoce (A: 01,07,09)
Oběd 2
Játra na cibulce, vařené brambory, ovoce (A: 01)
Středa 23.4.2025
Polévka
Polévka z červené čočky (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí maso na slanině, dušená rýže, salátový bar (A: 01)
Čtvrtek 24.4.2025
Polévka
Jarní s hráškem (A: 09)
Oběd 1
Krupičná kaše s kakaem (A: 01,07)
Oběd 2
Smetanové zapečené brambory s uzeným masem, kyselá okurka (A: 01,07)
Pátek 25.4.2025
Polévka
Zeleninová s jáhly (A: 01,09)
Oběd 1
Bramborový guláš, chléb (A: 01)
Oběd 2
Salát Waldorf s kuřecím masem, celozrnná bageta (řapíkaty celer, jablko, niva, ořechy, jogurt, cibule) (A: 07,08,09)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.