Pondělí 18.11.2024
Polévka
Květáková (A: 01,09)
Oběd 1
Bramborový guláš, pečivo, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Těstoviny s pestem, sušenými rajčaty a mozzarellou, ovoce (A: 01,05,07)
Úterý 19.11.2024
Polévka
Selská (A: 01,09)
Oběd 1
Ražničí na plech, vařené brambory, tatarka, salátový bar (A: 01,07)
Oběd 2
Kuřecí prsa ve smetanové houbové omáčce, bramborové gnocchi, parmezán, salátový bar (A: 01,07)
Středa 20.11.2024
Polévka
Muligatawny (A: 01,09)
Oběd 1
Špagety s Ratatouile(paprika,lilek,cuketa,cibule) omáčkou a vepřovým masem, sypané sýrem (A: 01)
Oběd 2
Nudle s mákem (A: 01,07)
Čtvrtek 21.11.2024
Polévka
Fazolová (A: 01,09)
Oběd 1
Krůtí maso na slanině, bulgur (A: 01,07)
Oběd 2
Tarhoňa s pečenou zeleninou a feta sýrem (A: 01,07,09)
Pátek 22.11.2024
Polévka
Uzená (A: 01,09)
Oběd 1
Hamburská vepřová pečeně, kynutý knedlík (A: 01,03,07,09,10)
Oběd 2
Vinná klobása, zelí se sušenými švestkami, vařené brambory (A: 01)
Pondělí 25.11.2024
Polévka
Pohanková (A: 01,09)
Oběd 1
Čočka na kyselo, vejce, chléb (A: 01,03,09)
Oběd 2
Rybí kari se zeleninou a kokosovým mlékem, dušená rýže (A: 01,04,07,09)
Úterý 26.11.2024
Polévka
Polévka z hlávkového zelí a kořenové zeleniny (A: 09)
Oběd 1
Vepřový Stroganoff, vařené brambory, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Salát s pečenou dýní a quinoou, rohlík, ovoce (A: 01,09)
Středa 27.11.2024
Polévka
Gulášová (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí soté s kukuřicí, dušená rýže (A: 01,07)
Oběd 2
Medová kotleta, šťouchané brambory s cibulkou, salát (A: 10)
Čtvrtek 28.11.2024
Polévka
Hrstková se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Těstoviny po Lotrinsku, salát (A: 01,07,09)
Oběd 2
Salát “Caesar” s kuřecím masem, krutony, parmezánem a dresingem (A: 01,07)
Pátek 29.11.2024
Polévka
Vývar s krupicovými noky (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové výpečky, zelí, bramborový knedlík (A: 01)
Oběd 2
Kuskusový salát se zeleninou a tuňákem, dip (A: 01,04,07)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.